El poder de les roses - repsol.com

Repsol YPF

Logo Repsol

Subscriu-t'hi

Boletín Casa y Hogar Butlletí
Cada setmana, Casa i Llar en el teu correu electrònic.
RSS Alertes RSS
Llegeix abans que ningú els reportatges de Casa i Llar.

Ruta

El poder de les roses

A més de ser una flor eminentment ornamental, la rosa té moltes aplicacions en aromateràpia; s’utilitza en tractaments cosmètics, dermatològics i fins i tot relaxants. Descobreix-ne totes les propietats.

Amb més de 30.000 varietats catalogades, la rosa, a més de ser la flor preferida de milers de dones de tot el món, o el regal de multitud d’enamorats any rere any, es pot utilitzar en moltes altres ocasions: posseeix propietats curatives (en casos d’estrès, insomni, problemes menopàusics, etc.) i és la flor estrella de l’aromateràpia. I no cal parlar de la seva bellesa…

Aplicacions cosmètiques i dermatològiques

Els olis de roses, que pots adquirir en qualsevol herbolari o centre d’aromateràpia, tenen multitud d’aplicacions cosmètiques. L’aplicació externa et servirà com a atenuant de les arrugues o per a rejovenir la pell i les línies d’expressió facials. La manera d’utilitzar-los és bastant senzilla; es tracta bàsicament d’aplicar-lo sobre la pell una vegada al dia mitjançant massatges circulars. En el cas dels tractaments antiarrugues has de realitzar-los sempre al matí i desprès del bany, moment en què la dermis és més neta i els porus estan oberts. Pots repetir la mateixa acció just abans d’anar a dormir, i has de tenir en compte que la quantitat de producte no hauria d’excedir les dues o tres gotetes en cada aplicació. 

Si en canvi, decideixes utilitzar l’oli de roses en tractaments dermatològics per a millorar cremades, berrugues o psoriasi, el temps perquè aquesta essència produeixi efectes es pot allargar fins a 8 mesos. L’aparició d’estries durant l’embaràs, molt freqüent a mesura que avança la gestació, es pot també atenuar amb l’oli de roses, ja que no deixa de ser un element altament nutritiu i hidratant.

Què ens aporten les infusions?

Per fer una infusió amb pètals de rosa sols cal posar aigua al foc, amb uns pocs pètals de rosa secs i deixar-ho bullir. Un cop hagi reposat, pots utilitzar aquesta infusió com a laxant, per fer gàrgares o simplement com a infusió relaxant. 

Així, per exemple, el te de les flors del roser mesquer et servirà com a complement vitamínic natural, ja que és molt ric en vitamines C i B. Si el gust et resulta fort pots combinar-lo amb unes fulles de te verd.

I en el cim: el roser mesquer

La flor del roser mesquer és una de les més apreciades en aromateràpia i en medicina natural. És originària de la serralada dels Andes i l’elevat preu es justifica per l’àrdua i laboriosa tasca que suposa l’elaboració dels olis. Així, per obtenir un quilo d’oli essencial es necessiten uns 5.000 quilos de roses. Es troba en forma d’arbust silvestre de branques primes i plenes d’espines i les tiges i les branques estan infestades de flors blanques i rosades, les quals alegren la terra pobra d’algunes zones de la Patagònia. També es troba en petites zones de Xile i el Perú.

Quan els pètals cauen, la planta desenvolupa un fruit vermellós de forma ovalada, ple d’unes llavors enormes (que suposen el 70% del pes), i és d’aquestes d’on s’extreu l’oli, considerat avui dia com un dels regeneradors dèrmics més poderosos.

En l’actualitat, els usos i les aplicacions són molt variats i valorats; des de la regeneració de teixits danyats, la prevenció en la formació d’arrugues, o fins i tot en el tractament de pell afectada per cremades o exposada a radioteràpia. D’altra banda, neteja i tonifica la pell amb suavitat. Posseeix una textura sedosa i fresca que et deixarà la pell més suau i purificada. Com a conseqüència de l’aplicació i el seu caràcter refrescant, el rostre es relaxarà, i per això és la preparació ideal per als productes de tractament: contorn d’ulls i crema antiedat. 

 

Articles relacionats:

Flors, del camp a taula

Medicina natural en la maleta

10 de setembre de 2008


Accés a Confiança en línia

Nota informativa: Traducció de l'original en castellà. En cas de qualsevol discrepància, prevaldrà la versió en castellà.